Hoe werken privégesprekken op F2F.com?

Hoe werken privégesprekken op F2F.com?
Met privégesprekken kun je rechtstreeks vanuit je chat een betaald één-op-één videogesprek voeren met een gebruiker, waarbij de gebruiker per minuut wordt gefactureerd via zijn of haar portemonnee. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een gesprek aanvraagt, wat de gebruiker te zien krijgt, hoe je aan het gesprek deelneemt en hoe je tijdens het gesprek kunt chatten.
Wat je nodig hebt
- Een bestaande chat met de gebruiker
- Privé-gesprekken zijn ingeschakeld op uw account
- Een prijs per minuut en een minimumaantal minuten dat je bereid bent te accepteren
Vraag een privégesprek aan met een gebruiker
Stappen
- Open het chatgesprek met de gebruiker in Messenger.
- Klik op het pictogram ‘Belverzoek ’.
- Controleer in het overlay-venster de automatisch ingevulde prijs per minuut (gebaseerd op je standaardprijs of de laatst gebruikte prijs) en pas deze indien nodig aan.
- Stel het minimumaantal minuten voor het gesprek in. Zonder deze instelling kun je het verzoek niet verzenden.
- Controleer de minimale totaalprijs, inclusief btw; dit is het laagste bedrag dat aan de gebruiker in rekening wordt gebracht.
- Controleer de f2f-vergoeding, de btw voor gebruikers en je verwachte inkomsten.
- Voeg eventueel een persoonlijk bericht toe.
- Klik op ‘Verzenden’ om het verzoek in te dienen.
Je verzoek verschijnt in de chat met een optie ‘Annuleren’, zodat je het op elk moment kunt intrekken voordat de gebruiker reageert.

💡 Als de gebruiker al in een ander privégesprek zit, zie je een beschikbaarheidsindicator, maar kun je het verzoek toch versturen.
Wat gebeurt er als een gebruiker reageert?
De gebruiker ziet je verzoek in de chat, met de knoppen ‘Accepteren ’ en ‘Weigeren ’.
- Als ze op ‘Weigeren’ klikken, wordt het verzoek als geweigerd gemarkeerd en krijg je hiervan een melding in de chat.
- Als ze op ‘Accepteren’ klikken, controleert het systeem of het saldo in hun portemonnee ten minste het minimale totaalbedrag dekt. Als hun saldo te laag is, worden ze doorgestuurd om geld op te waarderen voordat ze kunnen bevestigen.
- Zodra de gebruiker dit bevestigt, krijgt het verzoek de status ‘Geaccepteerd’ en krijgen jullie beiden een succesmelding te zien in de chat.
- Als de gebruiker geen actie onderneemt, blijft het verzoek openstaan totdat u het annuleert of totdat het na 10 minuten automatisch verloopt.

Doe mee en neem deel aan het gesprek
Stappen
- Zodra de gebruiker akkoord gaat, klik je in de chat op ‘Het gesprek starten ’.
- Gebruik de bedieningselementen op het scherm om je camera en microfoon in of uit te schakelen.
- Klik op 'Gesprek beëindigen' om de sessie op elk gewenst moment te beëindigen.
⚠️ De facturering begint pas op het moment dat zowel jij als de gebruiker samen in het gesprek aanwezig zijn. Als slechts één van jullie deelneemt, worden er geen kosten in rekening gebracht. Het systeem brengt vooraf het minimumtotaalbedrag in rekening en rekent vervolgens elke volgende minuut vooraf aan. Als de verbinding voor één van de partijen wordt verbroken, wordt de facturering gepauzeerd totdat jullie beiden weer in het gesprek zitten.
Tijdens het gesprek zie je bovenaan het scherm de verstreken gespreksduur en je huidige verdiensten.

Chatten tijdens een gesprek
Stappen
- Klik op de knop ‘Chat’ in de gebruikersinterface van het gesprek om het chatvenster te openen.
- Typ je bericht en klik op ‘Verzenden’.
- De berichten verschijnen direct bij jullie allebei en worden opgeslagen in jullie gewone chatgesprek.
Als de ander het chatvenster heeft gesloten, geeft een cijfer op de chatknop aan hoeveel berichten hij of zij nog niet heeft gelezen. Nadat het gesprek is beëindigd, blijven alle berichten die tijdens het gesprek zijn verzonden in je gewone chatgeschiedenis staan als gewone tekstberichten.