Elk OnlyFans alternatief dat je moet kennen, inclusief ons

Heb je al gehoord van Fancentro, Loyalfans, Fansly, Fanvue, iFans, Okfans, Fanso, MYM.fans en natuurlijk: F2F?
Team F2F  - January 30, 2022 - 4 min read

Natuurlijk, OnlyFans is misschien wel het bekendste platform dat zich bezighoudt met sexy content, maar er zijn veel meer (en laten we eerlijk zijn: betere) opties voor jou als maker.

F2F_impression

Is OnlyFans de enige? Absoluut niet

De platforms waar makers zichzelf van hun meest sexy kant kunnen laten zien, zoals OnlyFans, F2F, FanCentro en Justfor.fans – schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook steeds meer onbekendere websites zoals Fanvue, iFans, Okfans, ManyVids en Fanso bestormen de markt. Vooral grote speler OnlyFans steeg in populariteit tijdens de coronapandemie. Makers van over de hele wereld kregen toegang tot een enorm publiek en een gestage geldstroom toen iedereen thuis zat - terwijl jij ambachtelijke broden aan het bakken was, waren zij financieel aan het binnenlopen.

Dus, OnlyFans was behoorlijk booming. Helaas belandde het techbedrijf in 2021 in een enorme PR-nachtmerrie toen ze - heel dom - besloten hun Terms of Service drastisch te veranderen, met als doel om praktisch alle sexy content van hun website te verwijderen. OnlyFans moest kuis worden! Het bedrijf is sindsdien teruggekomen op deze rare keuze en zal deze verandering dan ook niet meer doorzetten - eindelijk beseffend dat de erotische content precies dat is wat ze in de eerste plaats populair maakte. Maar hun mislukte zet zegt natuurlijk heel veel over wie ze eigenlijk echt waarderen en meer nog: wie ze voor lief namen. En dit alles speelde zich af terwijl OnlyFans nog steeds vrolijk een fikse commissie van 20% in rekening bracht bij de contentmakers.


Opties, opties, opties

Het world wide web zou het world wide web niet zijn als er niet meteen een kleine tsunami van content-sharing platforms zou zijn ontstaan die hun best doen om op te pikken waar OnlyFans hun makers liet zitten. En groot gelijk ook. Tijd dus voor ons om te kijken naar wat makers én vrienden in gedachten moeten houden terwijl ze het veld afstruinen naar de juiste plek om je ‘waardevolle spulletjes’ te tonen óf kopen. Wie kun je vertrouwen om je inhoud te hosten en waar kun je terecht voor een veilige transactie? Met een overvloed aan opties beschikbaar, wordt het tijd om te kijken naar de betere alternatieven die er nu zijn:


F2F.com

Met alle platforms die er zijn, onderscheidt F2F.com zich door het enige platform te zijn dat makers écht op de eerste plaats zet. Niet alleen is F2F opgericht door Nederlandse topcontentcreators (kom maar gauw kennismaken met Levy, Sepanta en Lisa), maar F2F probeert ook actief om de site echt soepel te laten werken voor creators. Denk dan aan: een betere beloning, meer features, focus op ontdekbaarheid, een geweldig referral programma en marketingtools om je andere social accounts erbij te betrekken. Bij F2F is content (creator) altijd koning. Oh en een van de belangrijkste voordelen: hoe chill is het om in het Nederlands te kunnen communiceren met bijvoorbeeld de helpdesk als er dan toch iets is?

Levy, Sepanta and Lisa impression

Unieke functies

  • Voor makers, door makers: Een veilige ruimte die alle (volwassen) Premium Content Creators verwelkomt.
  • Meer flexibele manieren om geld te verdienen: Verdien geld met Fans, Pay Per Post, Pay Per Message en nog veel meer.
  • Slechts 18% commissie, dus 82% is voor jou!
  • Toonaangevende streaming en content beveiligingsfuncties, dit is dus écht een safe space.
  • Explore functie - Krijg nieuwe fans direct van de enorme bestaande F2F-user-base die je teaser content zal zien.
  • Gemakkelijk om je inhoud te splitten voor je volgers en betalende fans
  • 1e foto gratis, 2e is betaald tenzij je een volger bent, 3e is betaald als je een volger bent, 4e is betaald als je een fan bent.
  • Makkelijk te gebruiken marketing tools om je Twitter. Instagram en TikTok volgers met proeven en kortingen.
  • De eerste in zijn klasse met een nogal lucratief 4+1% verwijzingsspel: Verdien geld met directe verwijzingen maar ook met verwijzingen van jouw referrals, hoe eerder je begint hoe meer geld je zult verdienen.


Stap nu in, het is makkelijk, gratis om mee te doen en een veilige plek waar contentmakers op nummer 1 worden gezet.

FanCentro

Net als F2F.com en OnlyFans is Fancentro een platform voor het uploaden van je adult content op abonnementsbasis, een plek waar fans hun favoriete makers kunnen volgen en waar ze rechtstreeks sexy content van ze kunnen kopen. Ze hebben talrijke functies die directe communicatie tussen vrienden en makers mogelijk maken. Naar eigen zeggen hebben nieuwe makers soms wel moeite met het geavanceerde beheersysteem van FanCentro. Een dienst die er echt positief uitspringt, is hun superspeciale educatieve uitlegplatform waar nieuwe content creators tips krijgen over hoe ze hun pagina kunnen optimaliseren, samen met één-op-één coaching voor degenen die extra motivatie nodig hebben. Fancentro lijkt ons een geweldige optie als je net begint als content creator en nog geen volgers hebt.


Justforfans

Net als de twee bovenstaande platforms, stelt Justfor.fans creatieven in staat om hun content te uploaden voor individuele verkoop of in de vorm van abonnementen, maar ook om direct te communiceren met fans, fooi te ontvangen en live te gaan. Een ding dat opvalt is dat Justfor.fans uiterst gebruikersvriendelijk is, specifiek voor erotische content, omdat het is gemaakt met deze contentmakers in het achterhoofd. Ze doen dan ook hun stinkende best om alle makers te verbinden met hun performer dashboard, en hebben een geweldige klantenservice.

Echter, daar betaal je dan ook flink voor. Ze bieden bij Justfor.fans slechts een uitbetaling van 70% die wekelijks wordt verzonden in plaats van die flinke 82% die je krijgt bij F2F.com.


OnlyFans

OnlyFans is natuurlijk het bekendste premium content platform dat er is, het is dan ook het oudste. OnlyFans heeft miljoenen actieve gebruikers, wereldwijd. Het is veilig, heeft veel functies en manieren om geld te verdienen. Maar met een groot marktaandeel komt grote verantwoordelijkheid, en dan vooral ten opzichte van je makers. Creators die massaal de deur uitlopen bij OnlyFans en besluiten om hun content elders te plaatsen doen dat vooral vanwege de nadelen rondom hun uitbetalingsfrequentie, vindbaarheid en de website-interface. Daarnaast zijn er natuurlijk ook gewoon alternatieven zoals F2F waar creators meer betaald krijgen voor hun harde werk en zich meer gezien voelen. Zeker als Nederlandse maker is het wel eens fijn om geen nummertje zijn bij een groot buitenlands concern.


Al die andere opties die er zijn

FriendsOnly, Fanvue, iFans, Okfans, ManyVids en Fanso, Justfor.fans, Loyalfans, Mym.fans, Modelhub, Fansly, AVNStars, AdmireMe, AdultNode, Unlockd – op dit moment zijn er zoveel websites die mee proberen te liften op de adult content golf die er gaande is- er komen elke dag nieuwe bij. En goed voor hen. En voor jou. Maar bedenk wel dat je als aspirant-maker van adult content waarschijnlijk beter af bent met een van de hierboven genoemde gevestigde namen. Denk aan cybersecurity, transacties, verwijzingssystemen, ontdekkingsmogelijkheden en uitbetalingspercentages. Nadat je dat allemaal hebt uitgezocht, moet je altijd letten op de manier waarop je gekozen platform niet alleen met fans omgaat, maar nog belangrijker: hoe ze hun makers behandelen. Denk aan je eigenwaarde, beuk door dat plafond en vul je zakken maar!